Gündem

Aydın’a tahliye edilen depremzede yaşadıkları felaketi anlattı: Duvardan duvara fırlattı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 10 ili yıkan depremle mücadele devam ediyor. Depremden etkilenen vatandaşlar Aydın’a getirildi. Aydın’da tahliye edilen 120 kişi arasında olan 48 yaşındaki Mehmet Sarmaz, yaşadıkları felaketi anlattı. Sarmaz, ”Dışarıya çıkmaya çalıştık ama bizi duvardan duvara fırlattı. Çok kuvvetli bir depremdi, kapıyı bulamadık” ifadelerini kullandı.

Çok büyük yıkıma neden olan depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar tahliye ediliyor. Aydın’a da 120 vatandaşımız tahliye edildi. Depremi yaşayan Mehmet Sarmaz, deprem anında yaşadıkları felaketi anlattı.

‘DUVARDAN DUVARA FIRLATTI’

Çiğ köftecilik yapan evli ve 4 çocuk babası Mehmet Sarmaz, “Çok büyük bir felaket yaşadık, inanılmaz bir şeydi. Bizim bulunduğumuz bina çökmedi ancak duvarları yıkıldı. Çöken binalardan kurtulanlar olmadı. Adıyaman merkez komple yıkıktı. Deprem anında uyuyorduk. Dışarıya çıkmaya çalıştık ama bizi duvardan duvara fırlattı. Çok şiddetli bir depremdi, kapıyı bulamadık. Çocuklardan birinin üzerine klima ve vestiyer düştü. Çocuk ise köşeye sıkışarak kurtulmayı başardı. İkinci depremde dışarıdaydık. Çok sevdiğim doktor yeğenim göçük altında kaldı. Onu kurtaramadık. Daha dün cansız bedenine ulaştık. Çok üzgünüz. Adıyaman’da kendime ait 4 dairem vardı. Hepsi kullanılamaz hale geldi. İçim yanarak Aydın’a geldim. Çocuklarımı koyacak yerim yoktu. Eşim ve çocuklarımı burada bıraktıktan sonra Adıyaman’a geri döneceğim. İşyerim yıkıldı evsiz kaldım. Kendi memleketimizde gurbetçi olduk. Buraya geldim çok mutlu oldum. Aydın halkı da bize ilgi alaka gösterdi. Kurtulanları düşünmüyorum enkaz altında kalanların nasıl çıkacağı beni düşündürüyor. Adıyaman etrafındaki yollar yarıldı. İnsanlar yardıma gelemedi. Gelen de sürekli olan depremlerden dolayı panikledi. İkinci deprem birinci depremden daha kötüydü” dedi.