Aydın’da büyük orman yangını: Ekipler müdahale ediyor!

Aydın’ın Söke ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında orman yangını başladı. Yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın’da çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Havanın aydınlanmasıyla çok sayıda helikopter ve yangın söndürme uçağı bölgeye geldi. Yangına hava araçlarının yanı sıra karadan Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yangının kısmen kontrol altına alındığını söyleyebileceklerini belirtti. Aksoy, “Bir iki noktada ekiplerin çalışması devam ediyor. 11 uçak, 18 helikopter, karadan da çok sayıda ekibin müdahalesi devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

VALİ YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, “Yangın 18.00 sıralarında 112 acil merkezine yapılan bir ihbarla öğrenildi. Havadan ve karadan tüm ekiplerimiz müdahale etti. Şiddetli rüzgar olması nedeniyle kontrol altına alınması mümkün olmadı. Şu anda yaklaşık 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Şu an kontrol altına alınmış değil.

Ekipler alanda çalışmalarını sürdürüyor. Temennimiz kontrol altına alınması. Gece görüşlü 3 helikopterin hazırlıkları yapıldı. Kısa süre sonra onlarda yangına müdahale edecekler. Yangının rüzgarın etkisiyle Yamaç Mahallesi’ne gelme ihtimali vardı. Biz bütün ön hazırlıkları yaptık. İnsanları ve hayvanları tahliye etmek için çalışmalar sürüyor.

Ancak şu anda bu mahalle için yangın risk oluşturmuyor. Rüzgarın yönü değişir ve şiddetli bir rüzgar çıkar ise tahliye dilecek. Ancak gece rüzgarın şiddetinin azalacağı sabah saatlerinde daha da azalacağı söylendi. Temennimiz bu süreç içerisinde yangın kontrol altına alınır” diye konuştu.

Exit mobile version