Aydın HaberleriGündem

Aydın’da flaş karantina kararı: Birçok mahalle karantinaya alındı!

Aydın’da birçok mahallede karantina kararı alındı. ‘Mavi dil hastalığı’ nedeniyle 28 mahalle karantinaya girdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bulaşıcı olan ‘Mavi dil hastalığı’ nedeniyle yaklaşık 10 kilometrelik alanda karantina uygulaması başlatıldı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Baltaköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmedeki küçükbaş hayvanlarda, “mavi dil hastalığı” görüldü. Bu durumun ardından bakanlık tarafından 28 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

28 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Bu kapsamda Baltaköy, Armutlu, Bademli, Böcek, Çayyüzü, Çeştepe, Çiftlikköy, Doğan, Gölhisar, Ilıcabaşı, Işıklı, İmamköy, Kadıköy, Kocagür, Kozalaklı, Mesudiye, Ovaeymir, Pınardere, Savrandere, Serçeköy, Sıralılar, Şahnalı, Tepecik, Tepeköy, Yağcılar, Yeniköy ve Yılmazköy’e hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

ÖNLEMLER ALINDI

Ayrıca Çeştepe Mahallesi’nde bulunan “Efeler Belediyesi Hayvan Pazarı” da kapatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgede aşılama çalışması başlatıldığı, çalışmaların tamamlanmasının ardından önlemlerin kaldırılacağı öğrenildi.