Aydın HaberleriGündem

Aydın’da KYK yurdunda asansör faciası: 22 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti!

Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK yurdunda asansör faciası yaşandı. Asansör kazası nedeniyle 22 yaşındaki bir öğrenci hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişinin Adnan Menderes Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş (22) olduğu öğrenildi.

Korkunç olay, akşam saatlerinde Aydın’ın Efeler ilçesinde KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşandı. Alınan bilgilere göre, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün ise birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığı belirtildi. Bu sırada dışarı çıkmak isteyen bir öğrencinin sıkışarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olayın ardından bölgeye acil servis, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri yönlendirildi. Yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden kişinin Adnan Menderes Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş (22) olduğu öğrenildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.

Vali Canbolat, “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik.” diye konuştu.