Ayın sonunu tek maaş ile getiremeyen emeklilere duyuruldu: Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan iki maaş daha alabilirsiniz!

Hayatlarının bir dönemlerinde sigortalı olarak istihdam edilmiş olan tüm vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartlar çerçevesinde emekli olma hakları bulunmaktadır. Kimin, ne kadar emekli maaşı alacağı ise yaşına, sigortalılık süresine ve prim ödemesi tutarlarına göre değişiklik göstermektedir.

Günümüzün olumsuz ekonomik şartları çerçevesinde tek emekli maaşı ile geçinmek oldukça güç bir durum haline gelmiştir. Bu kapsamda daha rahat bir emeklilik dönemi geçirmek isteyen vatandaşlar, yüksek tutarlarda emekli maaşı almanın yollarını araştırmaya başlamışlardır. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların bu taleplerine olumlu yanıt vermiştir. Maaş artışı olmasa da birden fazla maaş alma hakkı tanıyan Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili ayrıcalıklı hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ek Maaş Hakkı!

Geliştirdiği projeler ve diğer ödeme hizmetleri sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde emekli maaşı alan vatandaşlara, bazı durumlar çerçevesinde ek maaş alma hakkı tanımlanacağını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmî açıklamalara göre sigortalı çalışma hayatı dahilinde hayatını yitirmiş olan eşten ve anne- babadan kalan maaşları alarak, üç emekli maaşına kadar ödeme hizmetinden yararlanılmasının mümkün olduğu bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Dul ve Yetim Maaşı Oranları

Sosyal Güvenlik Kurumu hayatını kaybeden eşten ve anne-babadan kalan emekli maaşlarını, hak sahiplerinin hesaplarına şu oranlarda yatırmaktadır:

Sosyal Güvenlik Kurumu Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ek maaş alabilmek için bağlı bulunulan SGK Müdürlüklerine, dilekçe aracılığı ile şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Exit mobile version