Aylık 150 kw saate kadar elektrik fatura desteği başvuruları başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi tüm ailelere elektrik fatura desteği verilecek. Elektrik yardımı ile ilgili yapılan açıklamada, 150 kw saate kadar elektrik fatura yardımı yapılacağı belirtildi. Elektrik fatura desteği için başvurular başladı ve aşağıda elektrik yardımı başvurularınızı nereye ve nasıl yapacağınıza dair bilgiler verilmiştir.

Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu elektrik yardımı için nereye başvuru yapılır? Kimlere bu elektrik faturası yardımı yapılıyor? Bu yardımdan kimler faydalanabilir? İşte tüm ayrıntılar…

ELEKTRİK YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Elektrik yardımı ailenin birey başına düşen gelirle alakalıdır. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler elektrik fatura yardımından faydalanabilirler. Peki, nereye ve nasıl başvuru yapılır?

ELEKTRİK DESTEĞİ BAVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak için bağlı bulunduğunuz Valilik ya da Kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardım şubelerine bizzat giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra Sosyal Yardım araştırmacıları, ikamet gösterdiniz adrese gelir ve durum kontrolleri yaparlar. Aylık net gelirinizin haricinde oturduğunuz evin size ait olup olmadığı, kira ise ne kadar kira ödediğiniz gibi kriterleri göz önünde bulundurur ve değerlendirme yapar. PTT elektrik yardımı sorgulamalarını E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Eğer, elektrik yardımı başvurunuz onaylanmışsa, e-devlet sosyal yardım sorulama ekranında ‘’Elektrik Desteği Yardımı’’ ve karşısında ne kadar elektrik desteği tutarı almışsanız o miktar için ‘’ödemeniz hazırdır’’ diye belirtilir.

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI NEREDEN ALINIR

Elektrik desteği yardımı almak için faturanız ile birlikte PTT şubelerine gitmeniz yeterlidir. Başvuru sahibi, faturanın son ödeme tarihinde PTT şubesine gider ve kimlik ibrazı sonrası faturasını yatırmak istediğinde, fatura bedelinden 150 kw saate kadar olan tutarı düşülür ve faturanın geri kalanı ödenir. Eğer gelen fatura aldığınız yardım miktarının altında veya eşit tutarsa ise hiçbir beden ödenmez.

KİM NE KADAR ELEKTRİK YARDIM TUTARI ALABİLİR?

Elektrik yardım tutarı aile birey sayısına göre değişmektedir. 4 kişilik bir aile 2022 Ocak ayı itibari ile 125 kw saate kadar yardım almaktadır. Aile birey sayısına göre alınan elektrik yardım tutarı şöyle;

Hanede Bulunan Kişi Sayısına Göre Yardım Miktarı

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL olarak verilir.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR SÜRE İLE VERİLİR?

Elektrik parası yardımı her ay düzenli olarak verilir. Durumunuzda, belirtilen şartlara göre iyileşme olmadığını müddetçe, bu sosyal yardım kapsamında her ay 150 kw saate kadar elektrik parası yardımı alabilirsiniz.

Exit mobile version