EkonomiGündem

Aylık 450-1150 TL ödeme yapılacak: Hemen e-Devlet şifrenizle giriş yapıp başvuruda bulunun!

Destek ödemeleriyle ilgili bir gelişme yaşandı. Kış aylarına az süre kala doğalgaz desteğine ilişkin detaylar gelmeye başladı. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz faturası için destek sağlanacak. Yüz binlerce kişinin yararlanabileceği fatura desteği başvuru detayları merak ediliyor.

Doğalgaz gelen zamların ardından dar gelirli vatandaşlar faturaları düşünürken, doğalgaz desteğiyle ilgili gelişme yaşandı. İhtiyaç sahibi ailelere aylık 450-1150 TL arasında değişen miktarda ödeme yapılacak. Doğalgaz desteğinin başvuru detayları belli oldu. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirildikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahiplerine elektrik ve doğal gaz faturası desteği sunacak.

DOĞALGAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen ‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin taşıması gereken şartlar şöyle:

Türk vatandaşı olması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması, İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği bulunması,

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Bu kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başvurular alınmaya başladı.

AYLIK 450-1150 TL ÖDEME YAPILACAK

Gelen zamlardan etkilenecek olan dar gelirli aileler için yardım yapılıyor. Bakanlık yaptığı detaylı açıklamada e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğal gaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

KİRACILAR DA DESTEKTEN YARARLANABİLİR Mİ?

Önceki dönem içerisinde yer almayan kiracılar da destek kapsamına alındı. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlar destekten yararlanabilecek.