Aylık alanlara duyuruldu: Eğer arabanızın kasko ve rayiç değeri bu miktarı geçiyorsa, aylıklar kesilecek!

Vatandaşların bunu bilmesi gerekiyor. Aylık alanlar için duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, Arabasının kasko veya rayiç değeri aylığının 170 katını geçenlerin aylıkları kesilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylıklarına ilişkin detayları açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aylık bağlıyor. Ancak aylığı almak isteyenlerin belirli şartları sağlaması gerekiyor. Bu kapsamda yapılan açıklamada, Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının 170 katını geçmesi halinin tespitini takip eden ay başından itibaren aylıkları kesilir. İfadeleri kullanıldı.

Muhtaç aylığı yararlanma şartları:

Sosyal güvencesi olmaması,
Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Başvuru Yeri ve Şekli

Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler. 2022 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 2.088,61 TL ödenmektedir.

Exit mobile version