GündemMuğla Haberleri

Aynı ilçede günde 4 orman yangın! Sabotaj mı?

Bu sen yazlarında neredeyse her gün orman yangını meydana gelen Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde bugün aynı gün arka arkaya 4 orman yangını daha çıktı. Emniyet birimleri arka arkaya çıkan orman yangınları sonrası sabotaj şüphesi üzerinde duruyor.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde orman yangını bitmiyor. Bugün çıkan 4 orman yangının ardından emniyet birimleri sabotaj şüphesi üzerinde duruyor.

İlk orman yangın Kavaklıdere’nin Çamlıbel Mahallesinde meydana geldi. Yangın kontrol altına alınır alınmaz hemen sonra diğer bölgelerde de arka arkaya orman yangınları çıktı. Son olarak Kavaklıdere Ortaköy Harmanbeleni mevkiinde başlayan orman yangınını söndürme işlemi hala devam ediyor. Orman yangınına ilk etapta havadan 3 helikopter müdahale ederken, takviye olarak 3 helikopter ve bir uçak daha sevk edildi.

EMNİYET GÜÇLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ!

İki yerleşim alanının arasındaki yangına karadan da 14 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Yangınlar artması üzerine kolluk kuvvetleri de sabotaj şüphesi üzerinde durmaya başladı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yangınlar sonrası geniş çaplı soruşturma başlattı.