Aytekin Tunus da adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı için Şenol Aslanoğlu ve Mehmet Şakir Başak’ın ardından Aytekin Tunus da adaylığını açıkladı. CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde adaylık açıklaması yapan Tunus’a bu kez bir diğer aday Mehmet Şakir Başak çiçeklerle geldi.

Tunus’un adaylık açıklamasına CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevindeyken ağabeyinin adaylığı  nedeniyle görevinden istifa eden Leman Tunus da katıldı.

Eve kapanacak halimiz yok

Adalık konuşmasını yapan Tunus, “Zor ve mücadeleci bir süreci beraber yaşıyoruz. Bir seçim atlattık kazanamadık. Hepimiz için çok zordu. Tabi bu son yıllarda kazanamamak konusunda alışkanlık haline geldi. Umuyorum bunfan sonrski süreçte bunu değiştireceğiz. Kazanamadıysak biz CHP’yiz ne yapacağız eve kapanıp cumhuriyetin aşınöasını mı bekleyeceğiz. Hayır. Öncelikle öz eleştiri yapacağız ve gerekirse herkes bedelini ödeyeceğiz. Biz parti olmanın dışında bu coğrafyada demokrasinin temsilcisiyiz. Bizim yılmak küsmek ve evimize dönmek gibi bir durumumuz ve haddimiz yok” sözlerini kaydetti.

Oligarşinin değil sizlerin başkanı olacağım

Şimdi önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu CHP’nin yeniden umut olma yeniden bir çıkış yakalama ve ülkenin menfaatleri için çalışacağını gösteren bir süreç. Bu nedenle daha önce eksik yaptıklarımızı yapmamamız gerekir ve önümüzdeki sürece çok daha doğru bakmamız lazım” dedi. İl başkanı olduğu takdirde herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı belirleyeceğinin altını çizen Tunus, “İl başkanı olursam öteki ilişkiler üzerinden değil, halkta gerçek anlamda karşılığı olan insanlardan gelmesi konusunda tüm gövdemi ortaya koyacağım. Ben il başkanı olursam dar ve oligarşik bir yapının değil herkesin başkanı olacağım. Seçim bittikten sonra herkese gideceğiz ve umudu yeniden yeşerteceğiz. CHP’yi bir kere gerçek öz evlatları yönetecek. Koşulsuz CHP’liler yönetecek” sözlerini kaydetti.

Örgüt holding ofislerinden dizayn edilemez

“Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatük’ün evlatlarıyız” sözlerini hatırlatan Tunus, “Bizim partilimiz bağımsız hareket edecek. Üyenin üzerindeki tahakkümü kaldıracağız. Bu örgüt holding ofislerinde dizayn edilemez. Buna izin vermeyeceğim. Bu silkinişi İzmir’den başlatacağız” dedi.

Exit mobile version