Azerbaycan’dan Destek, 200 Kişilik Ekip Muğla’ya Geldi

Türkiye geçtiğimiz günden beri devam eden orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Hem ekiplerin hem vatandaşların var gücü ile mücadele ettiği yangınlara bir destek de kardeş ülke Azerbaycan’dan geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanın talimatları ile Muğla’da devam eden orman yangınlarına destek için 200 kişilik ekip geldi.

Azerbaycan Cumhur Başkanı  İlham Aliyev’in talimatlarıyla özel eğitimli 200 itfaiyecinin bulunduğu ekip  Azerbaycan’dan havayoluyla Dalaman’a iniş yaptı.

Gece yarısı Dalaman Havalimanına iniş yapan uçakta bulunan Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisi Alay Komutanı Yarbay Memmed Halilli, Muğla’ya destek için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatlarıyla geldiklerini söyledi.

Orman Yangınlarına Müdahale Eden Azerbaycanlı Personel Sayısı 710 Oldu

Azerbaycan’dan Türkiye’ye 510 Azerbaycanlı özel eğitimli personel, gönderilen 40 adet ek itfaiye aracı ile 93 araç birer helikopter ve amfibi uçağı orman yangınlarıyla mücadelede  Türkiye’ye destek oluyor. Gece yarısı inen 200 kişilik özel eğitimli itfaiyeciler ile birlikte Azerbaycanlı personel sayısı 710 oldu.

Azerbaycan, yangınla mücadele etmeye başladığımız günden beri mücadeleye destek olmaya devam ediyor.

28 Temmuzda ilk olarak Manavgat’ta başlayan orman yangınları için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, orman yangınlarının söndürülmesi ve kontrol altına alınmasına destek olması amacıyla Türkiye’ye ekiplerin gönderilmesi hususunda talimat vermişti.

Exit mobile version