Babaannesinden kalan 700 milyonu 50 kişiye verecek ama tek şartı var!

Almanya merkezli bir kimya şirketinin varisi, büyükannesinden kalan 25 milyon Euro (yaklaşık 700 milyon TL) mirası adil ve faydalı bir biçimde dağıtacak 50 kişiyi tespit etmek için bir komisyon kurdu. Genç milyonerin, kendisine kalan serveti dağıtma gerekçesi ise dikkat çekti.

Almanya merkezli BASF adlı kimya şirketinin kurucusu Friedrich Engelhorn’un büyük torunu, Avusturyalı milyoner Marlene Engelhorn, büyükannesi Traudl Engelhorn-Vechiatto’dan miras kalan 25 milyon Euro’yu dağıtmaya karar verdi. Ancak kendisi değil, seçtiği 50 kişi bu büyük mirası paylaşacak.

Mirasın büyüklüğü şaşırttı

Engelhorn’a kalan mirasın büyüklüğü, torununu da şaşırtmış olacak ki, serveti dağıtmanın ‘en doğru karar’ olduğuna karar verdi. Ancak asıl gerekçe bu kadar büyük bir mirası paylaşmaya karar vermesi değil.

Marlene Engelhorn, “Hiçbir şey yapmadan bana bir servet, dolayısıyla bir güç mirası kaldı ve devlet bundan vergi bile istemiyor” diyerek servetin kendisine rahatsızlık verdiğini ifade etti. Bu nedenle, servetini adil bir şekilde dağıtmak ve toplumsal sorumluluğunu yerine getirmek istedi.

İyilik konseyi kurdu

“Yeniden Dağıtım İçin İyilik Konseyi” adını verdiği komisyon, büyük mirası adaletli bir şekilde kullanacak kişileri seçmekle görevli. Konsey, başvuranlar arasından rastgele seçtiği 50 kişiyi mirası dağıtmakla görevlendirecek.

Katılımcılara ücret ve destek

Mirası dağıtmak için seçilen bu kişilere katıldıkları her hafta sonu için bin 200 Euro (yaklaşık 40 bin TL) ödeme yapılacak. Ayrıca ihtiyaç duyanlara çocuk bakımı ve tercümanlık gibi destekler de sağlanacak.

Miras kalan şirket Almanya’nın en büyüklerinden

Marlene Engelhorn, seçilen 50 kişi arasındaki tartışmaların ‘demokrasiye hizmet edeceğine’ inanıyor. Kendisinin veto hakkı olmadığını ve servetin bu 50 kişinin emrine amade olduğunu belirtiyor.

Engelhorn ailesi, Alman kimya şirketi BASF’ın büyük hissedarları olarak, şirketin kurucusu Friedrich Engelhorn’un soyundan geliyor. Marlene Engelhorn ise en önemli Engelhorn mirasçılar arasında yer alıyor.

 

Exit mobile version