Ekonomi

Bakan Açıkladı: 2,6 Milyar Lirayı Aralığın İkinci Yarısından İtibaren Ödemeye Başlıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç senede çiftçilerin zarar etme ihtimalini görmediğini vurguladı. Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Her hâlükârda gübre, mazot ve diğer maliyetler dünyada da arttığı için maliyetler yüksek olacak ve yüksek maliyetlerle üreten çiftçimiz malını zarar etmeden satacak” ifadelerini kullandı.

Tedbir Paketleri Aralık Ayının İkinci Yarısından Sonra Ödenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, olay yaratacak o ifadelerde bulundu. Çiftçinin  artan mazot, gübre ve diğer maliyetlerinde tüm dünyada artış yaşadığını ve üreten çiftçinin malını zarar etmeden satacağını belirtti. Ayrıca yaptığı açıklamada Pakdemirli, “651 bin çiftçimiz için bir tedbir paketi hazırladık, bu da 2,6 milyar lira. Bu 2,6 milyar lirayı da aralığın ikinci yarısından itibaren ödemeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tahıl ürünleri ile ilgili de fiyat bilgisi veren Pakdemirli, “Bu hasat dönemi için buğdayı 1,71’e çiftçimiz mal etti, ortalama 2,5 liradan sattı. Arpayı 1,85’e mal etti, 2,36’dan sattı. Mısırı 1,48’den mal etti, ortalama 2,60’dan sattı” dedi.