Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakan açıkladı! Ödemeler hesaplara yatıyor: Tarih belli oldu

Aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödeme tarihini açıkladı.

Aile destek ödemeleri konusundaki belirsizlik sona ererken Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin başladığını ve bu ay içinde toplamda 4 milyar lira ödeme yapılacağını aktardı.

İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Büyük Destek

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, sosyal hizmet anlayışlarıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarını sürdürdüklerini vurguladı. Büyüyen Türkiye’nin refahını paylaşma taahhütlerini sürdüreceklerini belirtti.

Toplam Destek 72,3 Milyar Lira

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar hanelere toplamda 72,3 milyar lira destek sağlandığını ifade ederek düzenli sosyal yardımların yanı sıra, gelir kriteri üzerinden destek sağlanan ailelere de paylaştı.

Herkes Düşünülüyor

Bakan, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan ailelerin yanı sıra gelir kriteri temel alınarak desteklenmeyen aileleri de Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettiklerini belirtti. Bu sayede herkesin ihtiyaçları gözetilerek kapsamlı bir sosyal yardım anlayışı benimsediklerini vurguladı.