EkonomiGündem

Bakan az önce duyurdu! Kentsel Dönüşüme 1 Milyon TL, 750 Bin TL ve 400 Bin TL hibe ve kredi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, az önce resmi sosyal medya hesabı üzerinden müjdeyi açıkladı.

Bakan az önce duyurdu! Kentsel Dönüşüme 1 Milyon TL, 750 Bin TL ve 400 Bin TL hibe ve kredi!- Bakanlık tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm hareketi için hibe ve kredi desteğinin artırıldığı açıklandı. Milyonlara umut olacak büyük destek projesine ilişkin detayları Bakan Özhaseki resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden duyurdu.

BAKAN SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat yıkıcı deprem faciasının ardından Kahramanmaraş dahil 11 afet bölgesinde dönüşüm projesi için harekete geçilmişti. Milyonlarca mağdur vatandaşa sağlanacak yeni konut projeleri için dönüşüme destek amacıyla yeni ödeme planı Bakan tarafından paylaşıldı.

İşte Bakan Özhaseki’nin dönüşüm projesi paylaşımı:

“Yerinde Dönüşüm” kampanyamızda hibe ve kredi miktarlarını artırdık  Konutlar için  750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi Ahırlı köy evleri için 750  bin TL hibe,  1 milyon TL kredi İş yerleri için 400  bin TL hibe, 400 bin TL kredi vereceğiz. Deprem bölgesinde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Bakanlığın paylaşımına göre proje kapsamında Bakanlık ile birlikte projede adı geçenler arasında TOKİ ve Emlak Konut yer alıyor. Mağduriyetlerin giderilmesi için harekete geçen bbakanlık sayesinde deprem illeri genelinde konut, ahır köy evleri ve iş yerleri için farklı hibe ve kredi dönüşüm seçenekleri bulunuyor.

Destekten faydalanmak isteyenler Bakanlığın resmi web adresi üzerinden detayları inceleyebilir ve iletişim adresi üzerinden süreçler hakkında bilgi alabilirler. Depremin yaralarını birlikte sarma projesi kapsamında 11 il bölgesindeki her vatandaş için değerlendirmeler yapılacak.