Bakan Bilgin açıkladı: Gündemden düşmeyen 3600 ek göstergenin ardından yeni çalışma…

3600 ek gösterge, asgari ücrete ikinci zam, EYT ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ederken Bakan Bilgin dün yaptığı açıklamayla yeni bir düzenlemenin de müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamalarla 3600 ek göstergeye ilişkin tarih vererek bir sonraki çalışmayı şöyle açıkladı:

“3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası ilk gündemimiz ‘Sözleşmeli memura kadro’ meselesi olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları da bu sene içinde çözeriz” dedi.

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılan kesimle ilgili bir çalışma olacak mı?” sorusuna, “Bu tartışmalar bazen Meclis’te de oluyor. Açıklamalarda bulunan bazı milletvekillerimiz oluyor. Siyasetçilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Şu anda gündemimizde bu yok. Ben gündemimizde olan konuları konuşmayı seviyorum. Gündemimizde 3600 ek gösterge var, kamudaki sözleşmeli çalışanlar var” cevabını veren Bakan Bilgin, kamu çalışanlarına yapılacak iyileştirmelere de dikkat çekerek “Temmuz ayında ücret artışları değerlendirilirken, kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerine sosyal denge ve refah payı da eklenerek değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version