Bakan Bilgin Duyurdu: 3600 Ek Gösterge Sorununu Sözleşmeyle Kayıt Altına Aldık

Türkiye Haber- iş Sendikası ve Türk Telekom arasındaki 14. dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci sonuçlandı. Yapılan anlaşmaya göre Toplu İş Sözleşmesi 10 bin çalışanı kapsayacak. Sözleşme Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ve diğer kurum ve sendika temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Karaismailoğlu, “Türkiye Pandemi Sürecini Çok İyi Yönetiyor”

Yaptığı açıklamada Karaismailoğlu, Türkiye’nin pandemi sürecini çok iyi yönettiği, Türkiye ekonomisinin yüzde 21,7 büyüdüğünü hatırlatarak “Bu büyüme trendindeki başarıda işçilerimizle işverenlerimizin, kamu ve özel sektör temsilcilerimizin emek ve katkıları büyüktür. Bu büyüme Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi ekonomide yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelli ilerlememiz ve gelişmemiz açısından önemli bir göstergedir. Allah’a şükürler olsun, geldiğimiz noktada üretimimiz tüm hızıyla sürüyor. Otoyollarımız, havalimanlarımız, limanlarımız dünyayı Türkiye’ye bağlıyor, ihracatımızın tıkır tıkır işlemesine yardımcı oluyor. Dünyanın lojistik gücü olmak için adımlarımızı büyük projelerle atıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, devam eden yatırımlarımızda, Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tedbirleri uygulayarak tüm şantiyelerimizi açık tuttuk.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge sorununu çözüme kavuşturduklarını belirterek, “Özel sektör için de yol gösterdik. Onlar için de belli bir taban, zemin oluşturduk. Bunun için ben kamuda yapılan sözleşmeyi çok önemli buluyorum. Aynı şeyi memurlar için yaptık. Memurlarla yaptığımız sözleşmede kümülatif olarak yaklaşık yüzde 32 civarında bir artış gerçekleştirdik, tabi bu 2022-2023 için. Genel başkan burada vurguladı. Çok önemli bir kararı da o sözleşmeyle belirledik. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu sözleşmeyle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz” dedi.

Exit mobile version