Ekonomi

Bakan Bilgin duyurdu: 3600 ek göstergeden sonra sözleşmeli çalışanlar için de yeni kararlar alınacak!

Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen 36’ıncı İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem programa hem de 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İş Yeri İhmallerine Sıfır Tolerans!”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 36’ıncı İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlenmiş olan Sosyo- Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği isimli açılış programına katıldı. Program kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, işçilerin sağlığını ve dolayısı ile de iş güvenliğini oldukça önemsediğini belirtti. “İş yeri ihmallerine sıfır tolerans” açıklamasında bulunan Bakan Bilgin, iş sürecinin kamunun denetimi altında olduğunu ifade etti.

3600 Ek Gösterge Bu Ay Sonunda Açıklanacak!

Meslek grupları arasında ki maaş farklarının emeklilik dönemlerinde de ciddi mağduriyetlere sebep vermesi, ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca memuru ve memur emeklisinin tepkileri ile karşılaşmıştı. Bu kapsamda sene başında 3600 ek göstergeye ilişkin yeni bir düzenleme çalışmasının başlatılmış olduğunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı açılış toplantısında da ek gösterge konusuna değindi.

Bakan Vedat Bilgin, bu ay gerçekleşecek olan son toplantıda kararların alınacağını ve ilgili kararların o gün içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi. Herkesin hakkını eşit şekilde savunmak adına adil bir ek gösterge düzenlemesinin yapılacağını her fırsatta duyuran Bakan Bilgin’in bu açıklamaları, ilgili gruplar içerisinde yer alan vatandaşların heyecanlanmasını sağladı.

Sözleşmeli Çalışanlar İçin Yeni Kararlar Alınacak!

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca memurun ve memur emeklisinin merak içerisinde beklediği 3600 ek gösterge kararının açıklanmasının ardından yeni bir çalışma sürecine girileceğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni çalışmanın sözleşmeli personelleri kapsayacağını bildirdi. Bakan Bilgin, bu ayın sonu itibari ile tamamlanacak olan 3600 ek gösterge çalışmalarından sonra, sözleşmeli çalışanların tayin hakları ve emeklilik dönemlerine ilişkin yeni kararların alınacağı bilgisini paylaştı.