EkonomiGündem

Bakan Bilgin duyurdu: Aylıklar ve ikramiyeler artıyor! Tarih verildi

Türkiye’de binlerce çalışanı ilgilendiren 3600 ek göstergeyle ilgili flaş gelişme! Aylardır merakla beklenen çalışmalara ilişkin detayları Bakan Bilgin paylaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla son değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “3600 çalışmalarını bitirdik. Son değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu ayın sonunda bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Emeklilerin durumu, kamu çalışanlarının ücret durumu gibi konularda da çalışmalarımız var. Temmuz gibi enflasyondaki gidişat da değerlendirilerek kamuoyuyla paylaşılacak. EYT sorunu ile ilgili konular da gündemimizde, çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin çalışanlarının her problemi ve her sosyal sorunu bizim çözmemiz gereken sorundur ve bunların çözümü bizim görevimizdir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde, “Lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamına alınması başta olmak üzere, mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini, yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum.” açıklamalarını yapmıştı.

AYLIK VE İKRAMİYELER ARTACAK

3600 ek gösterge ile birlikte öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ile yönetici pozisyonundaki memurların, aylık maaşları, emekli olduktan sonra alacakları aylıklar ve emekli ikramiyeleri artacak.