Bakan Bilgin resmen duyurdu! EYT için beklenen haber geldi: EYT’de 5 puanlık müjde verildi

EYT bekleyen milyonların talebinin gerçek olacağı belirtilirken emekli çalışan ile aktif çalışan arasındaki prim farkı eşitleneceği ifade edildi. Milyonlarca vatandaşı sevindiren müjde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Konu ile ilgili olarak işveren emekli olanı çalıştırmaya devam ederse, normal çalışandan daha fazla pirim ödediği belirtilerek bu durumun EYT bekleyenlerde işlerinden olma korkusunu beraberinde getirdiği ifade edildi. Ayrıca işverenler emekli çalışanların maliyetlerinin düşürülmesini talep ediyordu.

Emekli çalışanların, aktif çalışanlara göre primleri 5 puan yükseleceği belirtilerek EYT ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişi emekliye ayrılacağı aktarıldı. Bununla beraber yasa çıktıktan sonra işine devam etmek isteyenlerin işverene maliyeti 450 TL ile 3 bin 400 TL arasında değiştiği bildirildi.

GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR

Bakan Bilgin, emekli çalışan ile aktif çalışan arasındaki prim farkının kaldırılacağını, aynı seviyeye getirileceğini açıkladı. EYT için geri sayım sürerken, emeklilikte yaşa takılanları sevindiren bir gelişme yaşanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında emekli çalışan ile aktif çalışan arasındaki prim farkının eşitleneceğini belirtti ve bu açıklama ile EYT bekleyen yaklaşık 1,5 milyon kişinin işlerinden olma korkusu ortadan kalktığı bildirildi.

Söz konusu düzenleme istenildiği gibi yasalaşırsa işveren de 450 TL ilde 3 bin 400 TL arasında değişen maliyetten de kurtulmuş olacak.

Gelen açıklama milyonları sevindirirken HAK-İŞ, EYT talebini de açıkladı. HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Show Haber’e bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“1999 yılı içerisinde işe başlamış olanlarının tamamının söz konusu EYT düzenlemesinden yararlandırılmasını arzu ediyoruz.”

Exit mobile version