EğitimEkonomiTeknoloji

Bakan BUGÜN DUYURDU! Lisans ve Ön Lisans öğrencilerine TAMAMEN ÜCRETSİZ 10 GB internet

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bugünkü açıklamalarına göre tamamen ücretsiz olarak tüm üniversiteli gençlere sağlanacak olan 10 GB internet Ekim ayında hayata geçiriliyor.

Bakan BUGÜN DUYURDU! Lisans ve Ön Lisans öğrencilerine TAMAMEN ÜCRETSİZ 10 GB internet- Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre Ekim ayı itibari ile tüm gençler ücretsiz internete sahip olabilecekler. Peki Cumhurbaşkanlığı kararı ile başlatılacak olan uygulama ne kadar sürecek? Kimleri kapsayacak? İşte yanıtı…

ÜCRETSİZ İNTERNET KİMLERE VERİECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamındaki kampanyaları arasında yer alan üniversiteli gençlere yönelik vergisiz telefon satışı ve tamamen ücretsiz internet kampanyası artık hayata geçiriliyor. Bakan Uraloğlu Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda Ekim ayı itibari ile önümüzdeki günlerde üniversiteli gençlere ücretsiz internetinn başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz” ifadelerini kullanarak ikinci öğretim öğrencilerinin kampanyadan faydalanamayacaklarının da altı çizildi.

4 BİN TL’YE TELEFON VE BİLGİSAYAR SAHİBİ OLABİLİRLER

Öğrencilere sağlanacak olan bir diğer destek kampanyası ise vergisiz telefon satışlarını kapsıyor. Cumhurbaşkanı tamamen vergisiz şekilde Türkiye’de üretilen telefonların satışlarından vergi alınmayacağını ve 9500 TL’ye kadar olan fiyatların 5500 TL’sini devlet tarafından karşılayacaklarını belirtti. Ayrıca Erdoğan, ‘9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7’si kadar tutarda destek sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Özetle öğrenciler devlet destekleri sayesinde ortalama 4 Bin TL’ye telefon ya da bilgisayar sahibi olabilecekler.