Bakan Dönmez’den flaş doğalgaz açıklaması: Konutların 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak!

Son günlerde Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin enerji fiyatlarına yansıyacağı konuşulurken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den flaş doğalgaz açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Türkiye’nin, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için sondaj çalışmaları, nükleer santraller ve yenilenebilir enerji gibi seçenekleri kullandığını belirtti.

“Karadeniz’de ülke olarak gurur duyacağımız çalışmalara imza atıyoruz. 540 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi bulduk ve bu gazı 2023’ün ilk çeyreğinde sisteme dahil edeceğiz. Bu gaz rezervi, tüm Türkiye’deki mesken ve konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte.” diyen Bakan Dönmez, müjdeyi böyle duyurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu 18’nci RLC Günleri’ne video konferans yöntemiyle katılan Bakan Dönmez, Türkiye’nin hali hazırda 100 bin megavat kurulu güce sahip bulunduğunu ve bunun 54 bin megavatının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu söyledi.

Dünyanın bir enerji darboğazından geçtiğine işaret eden Dönmez, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 55-60’ını yerli kaynaklardan sağladığını da dile getirerek sözlerini noktaladı.

Exit mobile version