Genel

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Sosyal destek ödemelerine zam!

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinde önemli bir artışın gerçekleştiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 65 yaş, aile destek, çocuk, engelli aylığı ve evde bakım aylığına yüzde 55'e varan oranda zam yapıldı. İşte detaylar…

Sosyal Yardımların Artan Değerleri

Bakan Göktaş’ın paylaştığı bilgilere göre, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla yapılan zamlarla birlikte birçok sosyal yardımın miktarı önemli ölçüde arttı. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların aylık gelirlerinde ciddi artışlar yaşandı.

Zam Miktarları ve Yeni Ödeme Tutarları

Yapılan düzenlemeyle birlikte, yaşlı maaşı 2.348 liradan 3.504 liraya, yüzde 40-69 arası engellilerin aylıkları 1.874 liradan 2.797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olanların aylıkları ise 2.811 liradan 4.196 liraya yükseltildi. Ayrıca, 18 yaş altı engelli yakını olanlara verilen engelli yakını maaşı da 1.874 liradan 2.797 liraya çıkarıldı.

Evde Bakım Yardımı ve Diğer Destekler

Engelli vatandaşların aileleriyle birlikte yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla Evde Bakım Yardımı’nın miktarı da arttırıldı. Ayrıca, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında yapılan ödemelerde de önemli artışlar gerçekleşti. Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3.571 liradan 5.330 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 5.705 liradan 8.895 liraya yükseltildi.

Bakan Göktaş, yapılan düzenlemelerle birlikte dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik refahlarının artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Sosyal yardımlardaki bu artışların, sosyal devlet anlayışının gereği olarak hayata geçirildiğini vurguladı. Bu kapsamda, vatandaşların daha iyi bir yaşam standardına kavuşmaları ve sosyal güvenliklerinin sağlanması amaçlanıyor.