Gündem

Bakan Göktaş’ın koruma ekibinde görevli polis memuru kaza sonucu şehit oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın koruma ekibinde görevli olan Polis Memuru, görev sırasında geçirdiği trafik kazasında şehit oldu.

Kaza, saat 20.00 sıralarında Çankaya ilçesi İlkadım Mahallesi Dikmen Caddesi’nde meydana geldi. Bakan Göktaş, cadde üzerinde bulunan bir eve taziye ziyaretine gitti. Taziyenin ardından Bakan Göktaş, koruma ekibinde bulunan Polis Memuru Musa Erdem ve bir polis memuru daha ile birlikte yolun karşısına geçerken aşırı hızlı olduğu iddia edilen 06 KC 290 plakalı bir otomobil, koruma memuru Erdem’e çarptı. Erdem, otomobilin çarpması sonucu karşı şeride fırladı ve oradan gelen 34 HDT 114 plakalı bir başka otomobilin altında kaldı. Olay yerine sevk edilen polis, sağlık ekipleri ve itfaiye, müdahalede bulundu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Erdem kurtarılamadı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yakın koruma ekibimizde görevli kıymetli mesai arkadaşımız, kardeşimiz, Polis Memuru Musa Erdem’in görevi sırasında elim bir trafik kazası sonucu şehadete yürümesiyle yüreğimiz yandı. Şehidimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve tüm mesai arkadaşlarıma başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Aziz hatırasına ve bizlere emaneti olan ailesine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı’ndan taziye mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımlayarak yakınlarına baş sağlığı diledi.