Gündem

Bakan Göktaş’tan 40 ile 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma kararı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tartışmalı karar için son noktayı koydu.

Bakan Göktaş’tan 40 ile 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma kararı- Türkiye’de Özel Halk Otobüsleri  Başkanlığı tarafından uzun zamandır gündemde olan 65 yaş üstüne ücretsiz seyahatin son bulmasına ilişkin karara göre Aile Bakanlığı harekete geçti. Bakan Göktaş “Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüsleri de destekten yararlanacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş 65 yaş üstüne yönelik ücretsiz seyahate ilişkin olarak çalışmaların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak yürütüldüğünü aktararak, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalara ilişkin son noktayı koydu.

“Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde düzenlenerek 2015 yılından beri sürdüğünü belirterek, ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etti.

Çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini belirten Bakan Göktaş yaşanan ücretsiz toplu ulaşıma ilişkin son noktayı koydu.