Gündem

Bakan Hulusi Akar Açıklama Yaptı! ABD’den İstenen F-16 ile İlgili “Temkinli Davranıyoruz” İfadelerini Kullandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kabine toplantısından sonra dikkat çeken açıklamada bulundu. Ukrayna Rusya savaşı hakkındaki gelişmelerden bahseden Bakan Akar ayrıca son zamanlarda savunma gündeminde olan ABD ile yapılan F-16’larla ilgili görüşmelerin ayrıntısına dair bilgiler verdi.

Kabine Toplantısı Sonrası

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine toplantısının ayrıntılarına dair açıklamalarda bulundu. Karadeniz’de tespit edilen mayınlarla ilgili imha işlemlerinden bahseden bakan mayın avlama gemilerinin ve SAS timlerinin konu ile ilgili çalıştıklarını belirtti. Şimdiye kadar 3 mayının etkisiz hale getirildiğini bildiren Bakan serbest kalan mayınların tam sayısının tespit edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Her ihbarın dikkate alındığı ve özen gösterildiğini de sözlerine ekledi.

F-16’lara Karşı Yaklaşım

ABD ile F-16 talebi ile ilgili yaşanan süreçle ilgili bilgi veren bakan son görüşmedeki mektup doğrultusunda olumlu bir yaklaşımın olduğu ancak Türkiye olarak tedbirli yaklaştıklarını vurguladı. Sürecin uzun olduğunu ve olumlu sonuçlanması için gerekenin yapılacağını belirtti. ABD’den istenen Viber adlı blok 70 F-16 taleplerinin olduğunu ayrıca mevcut F-16 ‘ların yenilenmesini istediklerini konu ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bakanın Ukrayna Açıklaması

Bakan Akar yaptığı açıklamada Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili Rus ve Ukraynalı savunma bakanları ile sürekli haberleşme halinde olduklarını sivil vatandaşların tahliyesi için gerekli her türlü desteği verdiklerini dile getirdi. Bölgede ki Türklerle birlikte tüm sivillerin tahliyesi için çaba harcadıklarını belirten Bakan bölgede ki insani durumun giderek kötüleştiğini bir an önce Ukrayna ve Rusya’nın barış imzalamaları gerektiğini belirtti. Son olarak insanı açıdan Türkiye olarak gereken her şeyin yapılacağını vurguladı.