Bakan Işıkhan’dan çalışma saatleriyle ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürüleceği yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, konuyla ilgili çıkan haberlerin ve yorumların kendileri dışında olduğunu belirtirken, Türkiye’nin çağdaş iş kanunu ve çalışma hayatına uygun adımlar atacaklarını vurguladı.

Bakan Işıkhan, çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve önceliklerinin işçi ve işveren haklarını korumak olduğunu söyledi. Bu çerçevede, Türkiye’ye yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Kamuoyunda yer alan haberlerin doğrudan kendilerinden gelmediği sürece dikkate alınmaması gerektiğini de vurguladı.

“Yalan haberlere itibar etmeyin”

”Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabi ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim.”

 

 

Exit mobile version