Ekonomi

Bakan Kirişçi açıkladı: Ankara keçisi üretimine verilen destek yüzde 100 arttırıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yıllardır Ankara Güdül’de düzenlenen Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ne katılarak, üreticilere müjdeli haberler verdi.

Bakan Kirişçi Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ne Katıldı!

Kısa bir süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koltuğuna oturan Bakan Vahit Kirişçi, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Güdül İlçe Başkanlığı’nı ve Güdül Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerinden sonra da Güdül’de düzenlenen Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ne katılan Bakan Vahit Kirişçi, burada önemli açıklamalara imza attı.

Ak Parti hükümetinin 2002 yılında iktidara gelmesi ile birlikte tarihi eserlerin başarı ile restore edildiğini ve gün yüzüne çıktığını ifade eden Bakan Kirişçi, Güdül gezisi esnasında da restore edilmiş yapılara denk geldiğini ve bu görüntülerin kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade etti.

Ankara Keçisi Üreticilerine Yüzde Yüz Zamlı Destek!

Katıldığı Ankara Tiftik Keçisi Festivali’nden üreticileri sevince boğan destek müjdeleri veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ankara keçisi desteklerinin artırılacağını açıkladı. Bakan Kirişçi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Ankara keçisi de diğer eski eserlerimiz gibi yeniden hayat buldu. Ankara keçisi ile ilgili bakanlık olarak daha önce vermiş olduğumuz desteklerden fazlasını vererek, üretimlerin devam etmesini sağlayacağız. Bu kapsamda bildiğiniz üzer 35 TL olan oğlak tiftik desteğimizi, 70 TL’ye yükseltiyoruz.”

Anaç Tiftik Desteği de Arttı!

Açıklamalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, anaç tiftik keçi desteği ile ilgili de müjdesini verdi. Bakan Kirişçi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Anaç tiftik ile ilgili desteğimizi de arttırıyoruz. Şu ana kadar 30 TL olarak verilen desteği, bundan sonra 60 TL olarak vereceğiz. Böylelikle bu alanda da yüzde yüz destek artışı vermiş olacağız.”