Bakan Koca 35 yaş üzerindeki vatandaşlara seslendi! Yarından itibaren…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen koronavirüs bilim kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar gelirken alınan bilgilere göre yarından itibaren 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlara aşı randevularının açıldığı bildirildi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aşı ile toplumsal bağışıklığa ulaşacağımız zamana az kaldı. Güçlü sağlık alt yapımızı ve halkımızı gösterdiği ilgi ile toplumsal bağışıklığa her geçen gün yaklaşıyoruz. Bugüne kadar toplam uyguladığımız doz sayısı 37 milyonu buldu. Bu güce güvenin demiştik. Bu gücün sahibi elbet de devletimizdir.

Halkımıza ve sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyor. Güçlü alt yapımızın sağladığı güvenden emin olacaksınız. Yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyor. Buna çok yaklaştığımızı görüyorum.

Bu yaz salgın haberlerinden kurtulduğumuz son yaz olacak. Hepimiz sevdiklerimizle arasındaki mesafeden kurtulacağız. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığının vaka tablolarına yansıyacağını biliyoruz. Vaka sayılarımız düşüyor ancak 80 binden fazla vaka sayımız olduğunu göz ardı edemeyiz. Bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tamamının aşı ile güvenli hale geleceği ana kadar riskli ortamlardan uzak duralım.

“SALGIN ENGELİNİ BU YAZ AŞICAZ”

Mücadelenin yeni ve son aşaması aşı programıdır. Devletimizin gücü ve halkımızın desteği sayesinde salgın engelini bu yaz aşacağız. Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu unutmamalıyız. Dünü unutarak yarını inşa edemeyiz.

Son sozüm, lütfen en kısa sürede aşınızı olun.

Exit mobile version