Bakan Koca açıkladı: 27 Nisan Çarşamba gününe ertelendi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılması beklenen Bilim Kurulu toplantısıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ertelendiği duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Bilim Kurulu toplantısı 27 Nisan Çarşamba gününe ertelendi. Toplantıda maskeyle ilgili kararlar alınması bekleniyor.

BİLİM KURULU TOPLANTISI ERTELENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti” dedi.

KAPALI MEKANLAR VE OKULLAR İÇİN GÖZLER ÇEVRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya ve Bursa’ya yaptığı saha gezilerinde Bilim Kurulu’nun gerçekleştireceği toplantının şimdiye kadar yapılanların en önemlisi olacağını ve maske kullanımıyla ilgili kararlar alınacağını belirtmişti.

Gözlerin çevrildiği toplantının ana gündeminin kapalı mekânlardaki maske kullanımında kararlaştırılacak yeni rahatlamalar olacağı ifade ediliyor.

Şehirlerarası toplu taşıma, hastaneler, restoranlar gibi kritik yerlerde maske sınırlamasının devam etmesi öngörülürken, okullarda maske kullanımının kalkabileceği değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de önceki gün Bolu’da yaptığı açıklamada, okullarda maske zorunluluğunun kalkmasına yeşil ışık yakmıştı.

Exit mobile version