GündemSağlık

Bakan Koca Açıkladı, “Bağışıklığa Çok Daha Yakınız”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamada ileri düzeyde olduğumuzu ve  aşılamada 59 Milyon dozun geçildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koca,  “59 Milyon dozu geçtik. Milyon doz sayısı arttıkça bağışıklığa çok daha yakınız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Aşı zorunluluğunu tavsiye etmeyi düşünmediklerini belirten Koca aşı için vatandaşı ikna yollarına gidiyoruz ifadelerini kullandı.

Normale dönmenin tek yolunun aşı olmak olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bağışıklığa çok yakınız, normal hayat, toplumsal bağışıklıkla, o da aşılama ile mümkün. Vatandaşın bunu bilerek katılması gerekiyor. Hem kendi sağlığı için, hem sevdikleri için” diye konuştu.

Aşılamada Hedef Yüzde 70

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’na kadar aşılamada hedeflerinin yüzde 70 olduğunu hatırlatarak, “Şu anda yüzde 61’i bulduk. En az 1 doz aşı yaptıran, 18 yaş ve üzeri tanımlanan kişilerde yüzde 70 olmasını hedeflemiştik. Şu an yüzde 61’i buldu” dedi.

Yapılan toplam aşı sayısının 59 milyonu aştığını ifade eden Koca, son dönemde vaka sayılarında düşme olmadığını söyledi.

Koca, “Beklediğimiz düşüşün olmadığını, bir çıkış olma ihtimali görüyoruz. Bu artışların da özellikle aşılamanın düşük olduğu yerlerde kendini gösterdiğini, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Adıyaman gibi bazı illerimizde girecek bir artış içinde olduğunu görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da, genel olarak aşılamanın düşük olduğu yerlerde bir artış olduğunu görüyoruz. O nedenle yoğun aşılama. Bayrama kadar o bölgelerde yoğun aşılama” dedi.