Gündem

Bakan Koca Duyurdu: Aşı En Güçlü Silahımız

1 Temmuz’da Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla, yerli ve yabancı turistlere paralel olarak vaka sayıları da artış gösterdi. Yaz döneminin gelmesiyle birlikte aşılama oranları düşüş gösterdi. Vatandaşların birçoğu aşı için gereken özeni göstermezken vaka sayılarında artış her geçen gün yükseliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid-19 vaka tablosunu paylaştı. 8 Ağustos Cuma günü yapılan test miktarı düşüşe geçerek 239.637 kişi oldu. Pozitif vaka sayısı da düne göre düşüşe geçerek 22.699 kişi olurken 108 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı da artışa geçerek 5.835 kişi oldu.

Aşı En Güçlü Silahımız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aşılar en güçlü silahımız. Ancak en az iki dozunu tamamlamak koşulu ile. Aşınızı olun ve bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyun. Tedbir almadan, aşı olmadan istenilen sonucu elde edemeyiz” ifadelerini kullandı.