Bakan Koca duyurmuştu: Bugün başlıyor!

Türkiye’de milyonlarca kişi aşılarını vuruldu. Aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yeni döneme geçileceğini duyurmuştu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Pazartesi gününden itibaren iki doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız.” İfadeleri kullanılmıştı.

20 Eylül ile beraber Türkiye’de 105 milyon 154 bin 365 aşı uygulandı. Aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken Bakan Koca da vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Aşılamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca 2. Doz aşılanma oranını gösteren haritanın bugünden itibaren paylaşılacağı bildirilmişti.

Bakan Koca konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Aşı programımız, plana uygun ve başarıyla sürmektedir. Birinci doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılamayla önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin birinci doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranlarıyla paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren iki doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız.”

Exit mobile version