Gündem

Bakan Koca ‘Geri sayım başladı’ diyerek duyurdu! 20 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca, aşılamaya ilişkin yaptığı açıklamada, aşı programında yer alan 18 yaş üstü kişilerin yüzde 50’sinin tam doz veya ilk doz aşısının tamamlandığını duyurdu. Peki, 20 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

‘GERİ SAYIM BAŞLADI’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı son dakika açıklamasında, “Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun %50’sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlanmış durumda. Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı.” dedi.

20 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sırasının 35 yaş üzeri vatandaşlar için geldiğini duyurmasının ardından 20 yaş üstünün ne zaman aşılanacağı merak konusu oldu. Henüz 20 yaş ve üzeri için bir tarih verilmedi ancak kısa süre içinde randevu sisteminde yer alması bekleniyor. Bakan Koca daha önde yaptığı açıklamada Haziran ayı sonuna işaret etmişti. Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerle yerinde aşı uygulamasına başlandı.

MHRS, e-NABIZ VE TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için öncelikle kişinin Covid-19 aşısı için aşı grubunda olup olmadığını sorgulaması gerekiyor. Aşı sorgulamasını e-Nabız hesaplarına girerek “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından kolaylıkla yapabilirken, aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak da aşı sırasının size gelip gelmediğini sorgulayabilirsiniz. Bu basamağın tamamlanmasının ardından aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ya da ALO182 hattını arayarak alabilirsiniz.

Randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…