Gündem

Bakan Koca müjdeyi verdi: 25 Aralık’ta başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM Genel Kurulu 2021 Bütçe Görüşmeleri sırasında corona virüsü aşı çalışmalarına ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, yerli corona virüsü aşısı için Faz 2 çalışmasının 25 Aralık’ta başlayacağı bildirildi.

Kasım ayında aşı müjdeleri peş peşe gelmişti. Bugün ise yerli aşı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandığı öğrenildi. TBMM’de yerli corona virüsü aşısı hakkında bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, “16 aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak, insan denemelerine başlamıştır. Faz 2 çalışması 25 Aralık’ta başlanacaktır. Faz 2 için üretime 3 gün önce başlandı. Kendi aşı çalışmalarımız bir yana, dünyada etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmış aşılara en erken dönemde erişebilmenin gayrete içindeyiz. Yerli aşı Nisan ayında yapacağımızı ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

3 milyon kişi kanser taramasından geçti

2020 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 3 milyon vatandaşın kanser taramasından geçtiğini söyleyen Bakan Koca, “Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık. Bu tesislerin 678’i hastane, 386’sı ek bina ve 102’si ağız ve diş sağlığı merkezidir” açıklamalarında bulundu.

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: 225 şehidimiz var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklamasında “225 şehidimiz var” ifadelerini kullandı. İşte Bakan Koca’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı o açıklamaya ilişkin detaylar…

TBMM Genel Kurulu 2021 bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından önemli açıklamalarda bulunuldu. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının toplam sayısını da burada bildiren Bakan Koca, “225 şehidimiz var” ifadelerini kullandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.