EkonomiGündem

Bakan Koca Uyardı! Vaka Sayıları 70 Bin Sınırını Geçti

Son dakika açıklamasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Bakan Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 11 Ocak 2022 tarihli günlük koronavirüs tablosunu açıklandı. Omicron varyantı ile birlikte yükselişe geçen vaka sayıları endişe vermeye devam ediyor. Vaka sayılarında son günlerde büyük bir artış görülüyor.

Bakan Koca Omicron Varyantına Karşı Uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından günlük koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda, “Vaka sayılarında belirgin bir artış var. Bu artış, vefat sayılarına yansımış değil. Fakat Omicron kaynaklı vakalar ağırlık kazandıkça, risk grubundakiler için tehlike kaynağı Omicron olacak ve yaşlılarla kronik hastalarda ölüme de yol açabilecek. Durum bizi yanıltmasın” ifadelerini kullandı.

Resim

Vaka Sayıları 70 Binin Üzerinde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 11 Ocak Salı gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı 430.253 oldu. Vaka sayıları ise düne göre artışa geçti. 70 binleri de aşarak 74.266 oldu. İyileşen hasta sayısı ise yine artışa geçerek 39.226 oldu. 137 kişi covid -19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.