Bakan Koca’dan Flaş Aşı Açıklaması!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Omicron vakaları her yeni gün biraz daha  artıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yayılma hızı ile sağlık ve bilim dünyasını hayrete düşüren omicron varyantı endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’da artan vaka oranları sebebi ile birçok Avrupa ülkesi algının başında olduğu gibi yine geniş çaplı önlemler getirmeye başladı.

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan Omicron varyantından genç yaşlı herkes etkilenmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron varyantı ile ilgili her gün farklı bir araştırma yapılıyor.

Bakan Koca’dan Hatırlatma Dozu Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülkemizde artan vaka sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Her açıklamasında olduğu gibi yine aşının ve hatırlatıcı dozun önemini vurgulayan Koca, “Ağır vakaların önlenmesi için aşılarımızı yaptırmalı, hatırlatma dozunu olmalıyız. Fakat aşı anında cevap vermez, etki etmesi için süreye ihtiyaç var. Bu durum, vakaların hızlı yayıldığı bu dönemde aşıyla birlikte tedbirlerin de önemini çok artırıyor” açıklamalarında bulundu.

Vaka Oranı Neredeyse 70 Binlerde

Omicron varyantı ile paralel artan vaka oranları endişe yaratmaya devam ediyor. Pozitif vaka sayıları dün itibariyle 70 binlere dayanarak 68.413 oldu. 156 kişi koronavirüs kaynaklı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.

Exit mobile version