GündemSağlık

Bakan Koca’dan Flaş Turkovac Açıklaması!

Yerli ve milli aşı Turkovac için geçtiğimiz günlerde çağırıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada gönüllü sayısının 2000 kişiye ulaştığını duyurdu.

Koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşı olan Turkovac için geçtiğimiz günlere 3000 gönüllüye çağırıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozu yaptırmak isteyen gönüllü vatandaşlara Turkovac aşısı için çağırıda bulundu. Koca, “Yerli aşımız Turkovac da gündemimizdeki önemli bir konuydu. Daha önce sizleri kendi aşımızı kullanıma alabilmek için gönüllü olmaya davet etmiş ve 3.000 gönüllü ile yerli aşımızın seri üretime geçebileceğini ifade etmiştim. Gönüllü olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ederek bugün itibariyle 2.000 gönüllü sayısına ulaşmış bulunduğumuzu müjdelemek isterim. Halen 1.000 gönüllüye ihtiyaç var. Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Bu gücü hayata geçirmek için 18-59 yaş arası 2 doz aşı olmuş sağlıklı vatandaşlarımızı hatırlatma dozu için Turkovac gönüllüsü olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turkovac Aşısını Kimler Yaptırabilir?

18-59 yaş aralığında henüz covid-19 geçirmemiş ve iki doz koronavirüs aşısı yaptırmış olan kişilere hatırlatma dozu olarak uygulanacak.

Turkovac Aşı Randevusu Nereden Alınır?

Yerli aşı Turkovac aşısı için gönüllü olmak isteyen vatandaşlar “enabiz.gov.tr” sitesinden “Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol” butonuna tıklayarak “3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Kovid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum” seçeneğini seçerek başvuruda bulunabilirsiniz.