Gündem

Bakan Koca’dan Önemli Açıklama! Karantina Uygulaması Değişti!

Koronavirüs ‘ü önlemek için çalışmalar hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda izolasyon sürecinin 7 güne indirildiğini, 5. gün test olup negatif çıkanların kısıtlamalarının sona ereceğini ve aynı hanede yaşayan aşısını olmuş bireylerin karantina zorunluluklarının kaldırıldığını duyurmuştu. Son olarak yeni bir rehber yayınladı. İşte o rehberin detayları..

Yeni Rehber Uygulanacak!

Sağlık Bakanlığı’nın resmi olarak açıkladığı vaka sayılarına göre 410. 116 koronavirüs testi yapıldı, 75.564 kişinin testi pozitif çıktı, 153 kişi vefat etti, 51.675 kişinin de iyileştiği açıklandı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni karantina rehberine göre bakım evlerinde, ceza infaz kurumlarında ve yüksek risk oluşturabilecek alanlarda çalışan vatandaşlar son olarak yayınlanan karantina rehberine göre 3 ay içinde virüse yakalanmadıysa ya da aşı olmadıysa ve temaslıysa 10 gün zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulmasına karar verildi. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüksek riskli alanlarda çalışanlar dahil herkesi tam aşılarını olmaları konusunda özellikle uyardı.

Bilindiği üzere koronavirüs izolasyon süreci Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 7 güne indirildi. Ancak yüksek riskli alanlarda çalışanların koronavirüse yakalanması halinde 7 gün karantina sürelerini doldurmalarına rağmen 10 gün boyunca izolasyonda kalmalarına karar verildi. Ancak aşılarını olmuş ya da 3 ay içinde koronavirüse yakalanmış yüksek riskli alanlarda çalışanlar temaslı olmaları halinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uydukları takdirde çalışmaya devam edebilir. Semptomlarını görmeye başlayan yüksek riskli alanlarda çalışanlar acilen PCR testine götürülecek.