Bakan Koca’dan sel felaketi açıklaması

Bakan Koca’dan sel felaketi açıklaması geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)’nin geçtiğimiz gün yaptığı şiddetli yağış yurt genelinde etkisini sürdürürken 2 ilde sel can aldı.

Bakan Koca’dan sel felaketi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile İstanbul ve Kırklareli’ndeki son durumu aktardı. Koca, hummalı çalışmaların devam ettiğini belirtirken İstanbul’da can kaybı sayısının 2’ye yükseldiğini ve Kırklareli’nde ise 310 kişilik ekibin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Sel felaketi açıklaması

‘Hastaneyi su bastı’ iddialarına yanıt

Bakan Koca İstanbul’da gerçekleşen sel felaketine ilişkin sosyal medya ve bazı haber siteleri üzerinden hastaneleri su bastığına ilişkin düzenlenen haberlerin yanıltıcı olduğunu belirterek, ‘BAŞVURACAK ACİL HASTALARINI YANILTMAYALIM İstanbul’daki su taşkını olayı sonrası, Çam ve Sakura Şehir Hastanemizle ilgili bazı hatalı yorumlar yapılmakta ve hastaları yanıltıcı ifadeler kullanılmaktadır. Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir. Hastanenin su taşkını olayından etkilenmesi, rögar kapaklarının taşkında geri tepmesi sonucu içeriye bir miktar su girmesi ve suyun kısa sürede temizlenmesinden ibarettir. Acil birimlerimizin devre dışı olduğunu söyleyenler, durumu acil olan birçok hastayı yanılttıklarını unutmamalı, bu sorumluluğu almamalıdır. Gerçekte durum, 1 saat önce çekilmiş videoda görüldüğü gibidir.’ dedi.

Ekipler çalışmaya devam ediyor

Diğer bir afet bölgesi olan Kırklareli’nde ise 310 kişilik ekiple çalışmaların devam ettiğini aktaran Koca, ‘310 KİŞİLİK EKİPLE DEVAM EDİYOR Kırklareli’ndeki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişi bulunuyor. Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur.’ ifadelerini kullandı.

Exit mobile version