Bakan Koca’dan ‘yeni salgın’ açıklaması: Maske takın

Bakan Koca’dan ‘yeni salgın’ açıklaması: Maske takın. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan korkutan salgın açıklaması az önce geldi. Bakanlık tarafında ‘Maske takın ve başkalarıyla temasa geçmeyin’ uyarısı yapıldı.

Bakan Koca’dan ‘yeni salgın’ açıklaması: Maske takın

Sağlık Bakanı korkutan yeni salgına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgına ilişkin olarak, ‘Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler’ dedi.

Yeni salgın açıklaması

Maske ve mesafe kurallarını tekrar hatırlattı

Bakan Koca, dünyanın gündemine bomba gibi düşen Eris varyantına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca varyantın Türkiye genelinde görülmediğini vurgularken Omicron varyantı için ne yazık ki ülkemizde görüldüğünü belirtti. Bakan Koca, Omicron’a ilişkin olarak, ‘Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı.’ dedi.

Koca, telaş yaratılmaması gerektiğini vurgulayarak, ‘Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız’ ifadelerini kullandı.

Yaşlı ve Kronik hastalara özel uyarı

Bakan Koca 60 ve 65 yaş üstü yaşlı ve kronik hastaları uyardı. Koca, ‘Özellikle yaşlı ve kronik hastaların kalabalık ortamlarda kendilerini tıpkı gripten korudukları şekilde korumaya devam etmeleri gerekiyor. Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil.” dedi.

Exit mobile version