Bakan Koca’dan yeni yıl açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabı üzerinden yeni yıl açıklamasında bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “2021 ise tüm dünyada bizim teklifimizle “Sağlık Çalışanları Yılı” kabul edildi.” İfadeleri kullanıldı.

Corona virüsü ile tüm mücadelesi devam ediyor. İlk kez 2019 Aralık ayında Çin’de adını duyuran virüs, 2020 Mart ayında Türkiye’de tespit edildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüs hastalığına ismini 2019 yılı verdi. Ancak O, 2020 yılını sosyal ve iktisadi hayatımızdan kopardı. 2021 ise tüm dünyada bizim teklifimizle “Sağlık Çalışanları Yılı” kabul edildi. Unutmayın! Her geceden sonra bir sabah, her darlıktan sonra bir genişlik vardır.”

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 31 Aralık corona virüsü tablosuna göre, 178 bin 217 test yapıldı. Güncel tabloda vaka sayısı 14 bin 380 olarak kaydedildi. Bugün 2 bin 219 kişinin hasta olduğu bildirilirken, 239 kişinin corona virüsü yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı. Corona virüsünden kurtularak iyileşenlerin sayısı ise 22 bin 21 olarak ifade edildi.

Exit mobile version