Ekonomi

Bakan Kurum duyurdu: 0,89 ve 0,99 faiz oranlı avantajlı devlet kredisinden sonra bir yeni konut kredisi kampanyası daha geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni dönemde dar gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmeleri adına bir yeni kredi kampanyasının daha üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Düşük Faizli Konut Kredisi Kampanyalarını Duyurmuştu!

9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısından sonra toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmeleri için iki yeni konut kredisi kampanyasının geliştirildiğini müjdelemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk konut kredisi kampanyasının 0,99 faiz oranı ve 120 ay vade ile ilk evini alacak vatandaşlara sunulacağını, ikinci konut kredisi kampanyasının ise 0,89 faiz oranı ve 120 ay vade karşılığında, konutun yarı bedelini döviz veya altın ile ödeyecek olan vatandaşlara sunulacağını bildirmişti.

Bakan Kurum’dan Duyuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir açıklamaya imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan düşük faizli, uzun vadeli konut kredisi kampanyalarından sonra bir yeni kampanya üzerinde daha çalışıldığını belirten Bakan Kurum, ilgili yeni kredi hizmetinin dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için geliştirildiğini ifade etti. Bakan Kurum, yeni kampanyanın açıklanma tarihi için ağustos ayını işaret ederek “Cumhurbaşkanımız açıklamasını yapacak” ifadelerini kullandı.

“Kira Artış Oranlarına Düzenleme Yapılacak!”

Son zamanlarda ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinden ötürü artan hammadde fiyatlarına da değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu durumun konut fiyatlarını tırmandırdığını ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde fahiş fiyatlara rastlandığını ifade etti. Kira artış oranının kanunen TÜFE’ye göre belirlenemeyeceğini bildiren Bakan Kurum, ilgili bakanlıklar ile bir çalışma tasarladıklarını ve 10 gün içerisinde bu çalışmayı açıklayacaklarını belirtti. Ayrıca kanuna aykırı kira artış oranı uygulayan ev sahiplerine de yaptırımların uygulanacağı belirtildi.