İzmir HaberleriManşet

Bakan Kurum duyurdu: İzmir’de bu ay başlıyor!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililerin açıklamaları devam ediyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de inşaatların bu ay içerisinde başlayacağını açıkladı. Depremzedeler için hazırlanan konteyner kentler hakkında da konuşan Bakan Kurum, “Söz verdiğimiz gibi 20 gün içerisinde teslim edeceğiz.” Dedi.

İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova Kültür Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Burada depremde binaları hasar gören vatandaşlar ile bir araya gelen Bakan Kurum, depremzedelere güzel haberleri verdi. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, “ Söz verdiğimiz gibi Kasım ayı içerisinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız inşaatları yerinde ve rezerv alanda olmak üzere başlatmış olacak.” İfadeleri kullanıldı.

Yardım süreçlerini hızlı şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz

1 yıl içerisinde konutların tamamlanması beklendiğini söyleyen Bakan Kurum, “ Şu anda yapılan taşınma yardımı, kira yardımı süreçlerini de hızlı bir şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. İkinci günden itibaren bu ödemeleri yapmaya başladık” dedi. Konut ödemeleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Bakan Kurum, “Aynı zamanda İzmir Şehir Hastanesi’nin hemen yanında yer alan 1 milyon 380 bin metrekarelik rezerv alanda da ilk etapta projeleri gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede AFAD’dan hak sahibi olan vatandaşlarımız 2 yıl ödemesiz ve 18 yıl sıfır faizle ödemelerini yapacaklar. Konut fiyatlarında yapacağımız ihaleler çerçevesinde altyapı imalatları konut bedeline katılmayacak” açıklamalarını yaptı.

Konteyner kentleri hakkında da açıklama yapan Bakan Kurum, “Her muhtarlığımızın yanında sizlerin ihtiyaçlarını giderecek bir koordinasyon ofisimiz mevcut. Bin konteynerden oluşan kenti kurmak için çalışma başlatmıştık ve pazartesi günü konteyner kentimiz hazır olacak. Söz verdiğimiz gibi 20 gün içerisinde teslim edeceğiz. Talep eden vatandaşlarımızı konteyner kentte misafir edeceğiz” dedi.