Gündem

Bakan Kurum duyurdu: Yıllık 100 bin kişiye istihdam sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi‘ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamalarında Sıfır Atık Projesi ile yıllık 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi’ne ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 2023 yılına kadar tüm ilçelerimizde, şehirlerimizde sıfır atık uygulamasını yaygınlaştırmak istediklerini belirten Bakan Kurum, Proje için yıllık 100 bin kişiye istihdam sağlanacağının da müjdesini verdi.

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Proje kapsamında, Türkiye’nin her tarafında değerlendirilebilir atıklarımızın toplanarak geri dönüşüme gönderilmesi noktasında bir çalışmamız var. Sıfır Atık Projesi’ni çok daha kapsamlı bir hale getirecek bir proje yürütüyoruz. Denizlerimizi, akarsularımızı koruyacak Sıfır Atık Mavi Projesi’ni yürütüyoruz.

Çevre Ajansı’nı kurduk. Çevre Ajansı ile birlikte geri dönüşüm sistemimiz hızlanacak, depozito sistemi yaygınlaşacak. Şehir ve ülkemizdeki yeşil alanların, doğal alanların korunmasını hızlandıracak bir çok proje gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, 2023 yılına kadar tüm ilçelerimizde, şehirlerimizde sıfır atık uygulamasını yaygınlaştırmaktır. Bu anlayışla da çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.”

Bakan Kurum kentsel dönüşüme ilişkin açıklamasında ise, Türkiye’de acil dönüşmesi gereken konutlar için kısa zamanda adım attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca söz konusu açıklamalarda, Türkiye’de iklim değişikliğinin etkinlerini en aza indirmek için eylem planları hazırlandığı bildirildi.