Bakan Nureddin Nebati Açıkladı! İrademizle Enflasyonun Üstesinden Geleceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Ak parti Samsun İl Başkanlığının düzenlediği iftar davetinde açıklamada bulundu. Yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomik durumundan ve enflasyon oranından söz eden Bakan asıl sorunun enflasyon olduğunu dile getirdi. Enflasyona karşı alınan önlemlerden bahseden bakan aldıkları kararlarla enflasyonun üstesinden geleceklerini ifade etti.

Tek Sorunumuz Enflasyon

Tek sorunun enflasyon olduğuna vurgu yapan bakan nebati Türkiye’nin bu konuda yaşadığı sorunu çözmeye yönelik çalıştıklarını alınacak karar ve millet iradesi sayesinde bu durumun üstesinden gelineceğini ifade etti. Vatandaşın kendilerine inanmasını ve bu konuda karalı olmalarını talep eden Bakan her zorluğu bu inançla aşacaklarını vurguladı.

Enflasyonun Üstesinden Geleceğiz

Enflasyona karşı önlem amacı ile yaptıkları hakkında açıklama yapan Bakan Nebati mali politikalarla, bütçeyi sağlam tutmaya yönelik hamlelerle, KDV indirimi ile verimi en iyi seviyeye getirmek için çeşitli planlar üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Enflasyona karşı en iyi sonucu alana kadar çalışacaklarını dile getiren bakan nebati enflasyonun üstesinden birlikte gelineceğini belirtti.

Fahiş Fiyat Denetimleri

Fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Bakan Nebati hükümet olarak fahiş fiyat atışı yaparak vatandaşın kazancına göz dikenler hakkında gerekli denetlemelerin yapıldığını belirtti. 40 binden fazla işyerinin bu kapsamda denetlendiğini sorunu çözene kadar bu denetimlere devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Nebati gerekenlere cezaların kesildiğini ve kesilmeye devam edeceğini vatandaşın bu konuda içinin rahat olmasını ve kendilerine güvenmelerini istedi. Yaz mevsiminin gelmesi ile artacak verimin fiyatlara olumlu yansıyacağını bildiren Bakan Nebati hükümet olarak enflasyona karşı mücadelelerini devam ettirerek fiyatların giderek düşeceğini belirtti. Fiyatların düşmesi ile enflasyon oranının da zaman içinde düşeceğini bu konu ile ilgili gereken her şeyi yapacaklarını bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Exit mobile version