Bakan Özer son dakika kararını duyurdu! Tüm masrafları bakanlık karşılayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Brtın’da yaşanan maden faciasına ilişkin yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı olarak 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitim masraflarını biz karşılayacağız, onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni’ne katıldı. Burada konuşma yaşan Bakan Özer, Amasra Taşköprü İşletme Müessesine ait maden ocağında 14 Ekim’de meydana gelen grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 41 maden işçisine Allah’tan rahmet diledi.

Rehber Öğretmenler Sahaya Gitti

Yaralılara da acil şifalar dileyen Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte ilk andan itibaren tüm ekibimiz oradaydı. Yaraları sarmak için, kalanların konaklama imkanlarına destek olmak için tüm okullarımızı, yurtlarımızı açtık ve sürekli sıcak yemek çıkarttık. Bakanlığımızdaki tüm rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okuldaki diğer öğrencilerimize de psikolojik olarak destek olmak için hemen sahaya gittiler” ifadelerini kullandı.

Tüm Eğitim Masrafları Karşılanacak

41 şehidin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanacağı bilgisini paylaşan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimlerini bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak, onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan Destek Verileceğini Duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu devletin ve onun en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur. Rabb’imden ülkemizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Bu vesileyle özellikle ilk etapta bir karar daha aldık; o da 500 artı 500 olmak üzere, devlet ve ilgili bakanlıklarımız, bunun yanında sendikamız 200, bunun yanında yine bir diğer bakanlığımız olan Çalışma Bakanlığı’mız 100, Aile Bakanlığı’mız da 50 bin olmak üzere ilk etapta hemen ailelere bu desteğimizi vermiş olacağız. Ayrıca devlet olarak yapmamız gereken yardımı, desteği de hemen kabine toplantımızda belirleyip onun da adımını atacağız” demişti.

Exit mobile version