Bakan Özer’den Flaş Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre koronavirüs’e yakalanan kişi sayısı 74 bin olarak ifade edildi. Vaka sayılarının artması herkesi olduğu gibi anne- babaları da endişelendirdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kısıtlamalar gelir mi?, Uzaktan eğitime geçilir mi? gibi sorulara cevap aramaya başlayan vatandaşlar için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. İşte yüz yüze eğitim sorularına Bakan Özer’in yanıtı…

Okullar Uzaktan Eğitime Geçecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer anne babaların ve milyonlarca öğrencinin aklına takılan “uzaktan eğitime geçilecek mi?” sorusuna cevap verdi. Bilindiği üzere vaka sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artan vaka sayıları da vatandaşı endişelendiriyor. Bakan Özer bir lisenin açılış törenine katıldı. Katıldığı törende önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer uzaktan eğitime geçilmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla tüm sınıfları kapalı olan, Kovid’den dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet, Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama Allah’a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması.”

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pandemi döneminde okulun sadece bir öğrenme ortamı değil aynı zamanda kişisel, sosyal, kültürel, psikososyal olarak da öğrencilere destek olduğunu anlatarak şu ifadeleri aktardı; “Biz istiyoruz ki tüm gençlerimiz en güzel ortamlarda eğitim alsınlar. Onun için yeni dönemde ana noktamız eğitimde fırsat eşitliği. Yani okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak birinci önceliğimiz.”

Exit mobile version