GündemMuğla Haberleri

Bakan Pakdemirli duyurdu! Muğla Milas’taki yangın kontrol altına alındı

Alınan son dakika bilgisine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Muğla’nın Milas ilçesinde 11 gündür devam eden yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada “11 gündür devam eden Muğla Milas yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KÖYCEĞİZ’DEKİ YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Muğla’nın iki noktasında devam eden orman yangınlarından Milas’ın kontrol altına alındığı açıklanırken Köyceğiz’deki yangınlara müdahale sürüyor.

Yangın bölgesinde 3 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor. Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor.

KÖYCEĞİZ’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR

Köyceğiz ilçesinde de yaklaşık 13 gündür devam eden yangına müdahale sürüyor. Yangın, özellikle Çövmen yaylası ile Çicekbaba arasında kalan hatta devam ediyor.

Bölgede derin vadiler ve sarp yamaçların bulunması, yangına karadan müdahaleyi olumsuz etkiliyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLADI

Yangınla mücadelede son duruma ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den bir açıklama geldi. Pakdemirli, “Köyceğiz’deki yangından yerleşim yerlerine önemli bir tehdit yok, havadan ve karadan etkin mücadele ediyoruz” dedi.

Milas’taki yangına ilişkin de bilgi veren Pakdemirli, “Kanser gibi görünmeyen yerlerden, bir noktadan çıkabilen, devam eden bir yangınla karşı karşıyayız” diye konuştu.

ÇANAKKALE’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Çanakkale’de çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.