Bakan Pakdemirli’den flaş kurbanlık açıklaması!

Bu sene Kurban Bayramı nedeniyle pek çok vatandaş büyükbaş ve küçükbaş satın alarak kurban kesimi yaptılar. Kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilere ise güzel haber T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacaklarını duyurdu.

Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci gününde pek çok vatandaş kurban satın alarak kesme işlemini gerçekleştirdi. Kurbanlıklarını satamayan hayvan yetiştiricisini sevindirecek haberi ise Bakan Pandemirli verdi. Pakdemirli pazarda satılamayan hayvanların tam amını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumu eliyle satın alacaklarını duyurdu.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şöyle dedi:

Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz.

Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız. Et ve Süt Kurumumuz bu yıl birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak.

Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak. Alım fiyatlarıyla ilgili diğer detaylar, ESK tarafından yetiştiricilerimize duyurulacak. Hayırlı olsun.

Exit mobile version